Churros met warme cranberrycompote en roomijs
25 min bereidingstijd + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Doe de cranberry’s met het appelsap, de suiker, 1 theelepel kaneel en de steranijs in een steelpan. Breng aan de kook en laat dan op halfhoog vuur 10 minuten zachtjes koken tot de bessen openbarsten.
- Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de cranberrycompote afgedekt in de koelkast.
- Bereid de churros volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer. Verwarm intussen de cranberrycompote op laag vuur; voeg indien nodig wat extra appelsap of water toe.
- Meng de poedersuiker met de laatste theelepel kaneel.
- Schep op 4 bordjes een flinke lepel cranberrycompote. Schep er een bol vanilleroomijs bij. Leg de churros erbij en bestrooi met de kaneelsuiker. Garneer de desserts met de munt.
- Vergeet de klassieke ijscoupe met warme kersensaus, deze feestdagen verras je je gasten met krokante churros met warme cranberrycompote en roomijs.
- Tip: Maak de cranberrycompote alvast 2-3 dagen eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 275 kcal
- 10 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 42 g koolhydraten
- 3 g eiwit
- 4 g vezels
- 0,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen