U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Churros met warme cranberrycompote en roomijs

25 min bereidingstijd + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • 8 Aviko Churros
  • 350 g cranberry’s
  • 150 ml ongezoet appelsap
  • 50 g suiker
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 3 stuks steranijs
  • 1 el poedersuiker
  • 4 bollen vanilleroomijs
  • 4 topjes munt

Bereiding:

  • Doe de cranberry’s met het appelsap, de suiker, 1 theelepel kaneel en de steranijs in een steelpan. Breng aan de kook en laat dan op halfhoog vuur 10 minuten zachtjes koken tot de bessen openbarsten.
  • Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de cranberrycompote afgedekt in de koelkast.
  • Bereid de churros volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer. Verwarm intussen de cranberrycompote op laag vuur; voeg indien nodig wat extra appelsap of water toe.
  • Meng de poedersuiker met de laatste theelepel kaneel.
  • Schep op 4 bordjes een flinke lepel cranberrycompote. Schep er een bol vanilleroomijs bij. Leg de churros erbij en bestrooi met de kaneelsuiker. Garneer de desserts met de munt.
  • Vergeet de klassieke ijscoupe met warme kersensaus, deze feestdagen verras je je gasten met krokante churros met warme cranberrycompote en roomijs.
  • Tip: Maak de cranberrycompote alvast 2-3 dagen eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 275 kcal
  • 10 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 42 g koolhydraten
  • 3 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen